fbpx
Cart is empty
Deze manier van ademen vermindert stress en geeft rust (video en audio)
Ademhaling Meditatie Rust Stress

Je lichaam is gespannen en je gedachten gaan maar door. Een drukke dag, onenigheid met een vriend, een conflict of  spannende presentatie? Wat het ook is, door even bewust te ademen zorg je goed voor jezelf. Het is een manier om jezelf tot rust te brengen, en zo de stress in je lichaam en geest te verminderen. 

1. Kalmerende ademhaling

Stress zorgt voor een oppervlakkige ademhaling, je ademt snel in en kort uit. Op zo’n manier ademen geeft energie en adrenaline. De kalmerende ademhaling is het tegenovergestelde. Bij deze manier is je uitademing langer dan je inademing. Het is een lichamelijke manier om tegen je geest te zeggen: ‘Rustig maar, het is veilig’.

Langdurige stress en spanning kunnen je lichamelijke en psychische klachten geven. Daarom is het belangrijk je stressvolle staat van zijn los te laten en weer op adem komen. De kalmerende ademhalingsoefening helpt daarbij. Deze ademhalingsoefening is erg eenvoudig en helpt je, bijvoorbeeld in drukke situaties, een moment voor jezelf te nemen en je geest te kalmeren.

Video afspelen over Kalmerende ademhaling oefening

2. Ademen met je buik

Je adem laat je eerlijk weten hoe je je voelt. Als je iets spannend vindt, is je adem kort en hoog. Als je ontspannen bent, adem je vaak langzaam en diep. 

Je adem is ook je gids tot ontspanning. Je ademhaling helpt je tot rust te komen. Door de adem te halen vanuit naar je buik, krijg je een rustige, diepere ademhaling. Hierdoor kalmeert je lichaam en geest. Door deze ademhalingsoefening dagelijks te doen, leer je ook de spanning en stress eerder signaleren. 

3. Ademruimte 

Ademruimte oefening is een korte oefening die je gedurende de dag bewust inzet om tot rust te komen. Even in te checken bij jezelf, hoe voel ik me? Hoe voelt mij lichaam? Welke gedachten houden mij bezig? Bij de ademruimte oefening word je je bewust van je ademhaling. Daarbij stel je jezelf 3 vragen in een open, eerlijke en zachtmoedige houding van zelfreflectie. 

Deze oefening duurt 5 minuten en is ideaal om tijdens een drukke dag te doen. Het is een kort rustmoment voor jezelf, om even op adem te komen.

 

De kracht van ademhaling

Wil je meer lezen over de kracht van ademhaling en meditatie? Download het gratis boek ‘Kom Op Adem’. Meer dan 30 pagina’s met oefeningen en uitleg over ademhaling, meditatie en spiritualiteit.

Ik heb jaren geworsteld met drukte, spanning, onmacht, rouw, grenzen, angst, vermoeidheid en destructieve gedragspatronen. Tegelijkertijd zo verlangend naar een rustig, liefdevol leven vol van levensenergie en dankbaarheid. In dit boek deel ik mijn ervaringen met ademhaling en meditatie met je. Ik hoop dat het ook jou op het pad zet naar innerlijke rust.

Gratis boek: Kom Op Adem

Dit boek leert je door ademhaling en meditatie te groeien in rust, vertrouwen en zelfkennis. Ik deel het graag met je. Het geeft je nieuwe inzichten voor een krachtig en spiritueel leven. Je leert door meditaties en ademtechnieken de verbinding met je lichaam, geest, hart en ziel te herstellen.

Ademhaling meditatie rust ontspannen

Deel deze blog

Meer lezen?

Shopping Basket

Download gratis ons boek!

Ontdek de adem als makkelijkste manier om tot rust te komen en focus te hervinden.
+ Ademoefeningen om te kalmeren
+ Geleide meditaties voor innerlijke rust
+ Video en audio oefeningen
+ 4 spirituele talen

Schrijf je in en ontvang het boek en onze updates direct in je mailbox.