fbpx
Cart is empty

Aanbod

Dagretraite

Kom een dag lang op adem door meditatie. Ontdek hoe de goddelijke Adem zich aan jou verbindt. Leer je hart te openen om opnieuw te ontvangen en laat je door de stilte tot rust brengen. 

✦ Ervaar innerlijke rust door fysieke ademoefeningen en geleide meditaties
✦ Groei met liefde en aandacht in vertrouwen en zelfkennis
✦ Herstel de verbinding met je eigen lichaam, geest, hart en ziel
✦ Volledig verzorgde biologische lunch
✦ Ruimte om te verbinden met anderen in rust en veiligheid

De Levensadem cursus

Leer ontspannen en ervaar de kracht van innerlijke rust door ademhaling en meditatie. 

Ervaar je vaak spanning in je lichaam, en heb je moeite met ontspannen? Of een altijd niet te stoppen gedachtestroom? Zou je graag meer vanuit rust en vertrouwen willen leven? In deze cursus leer je door ademhaling en meditatie te groeien in rust, vertrouwen en zelfkennis. Het geeft je nieuwe inzichten voor een krachtig en betekenisvol leven. 

De Levensadem bestaat uit 5 cursusavonden

✦ Ervaar innerlijke rust door fysieke oefeningen en geleide meditaties
✦ Groei in vertrouwen door zelfzorg met liefde en aandacht
✦ Krijg inzicht in je gedrag en persoonlijk leiderschap door zelfkennis
✦ Herstel gezonde verbindingen met je eigen lichaam, geest, hart en ziel
✦ Plantaardige (vegan) maaltijd bij elke cursusavond
✦ Herstel de verbinding met je eigen lichaam, geest, hart en ziel
✦ In een kleine groep voor veiligheid en rust

➤ Let op: Op Adem richt zich op een doelgroep <35 jaar.

6 Meditaties en ademoefeningen

Voor innerlijke rust, persoonlijke groei, beweging en impact.

✦ Direct toegang
✦ Altijd en overal te bekijken en te beluisteren
✦ Oefeningen met snel resultaat
✦ Makkelijk uitvoerbaar
✦ Nu met 2 extra bonus oefeningen

Met deze ademoefeningen kun je jezelf kalmeren, tot rust brengen of juist lichamelijk energie opwekken. De meditaties helpen je om je aandacht te richten in het hier en nu, of je geest te openen voor bewuste gewaarwordingen.

6 + 2 meditatie en ademoefeningen
✧ Ademoefeningen voor rust en ontspanning
✧ Ademoefeningen voor meer energie
✧ Geleide meditaties voor innerlijke groei
✧ Meditaties voor innerlijke rust

TESTIMONIALS

Ervaringen van deelnemers

Veilige plek en spirituele ervaring
“Ik merkte dat ik graag meer rust en ademruimte wilde, maar dat ik het zo lastig vind om dat zelf vorm te geven en praktisch te maken. Graag word ik daarin op sleeptouw genomen dus ik besloot de Levensadem cursus te doen. De avonden startten met een verrukkelijke vegan maaltijd. Tijdens de cursus hoor je beknopt de achtergrond van verschillende facetten van meditatie. Bovenal is het een plek waar je kan oefenen en ontdekken wat jou helpt om verder te groeien. De cursus was voor mij een veilige plek om te oefenen, verschillende meditaties te ervaren en ook ruimte om mijn vragen te stellen. Jan is ontspannen, oprecht en geïnteresseerd in ieders eigen unieke zoektocht. Dit zorgt voor een relaxte en open sfeer, waar ik mezelf kon zijn. Het oefenen met verbonden ademhaling raakte me. Het voelde een beetje onverklaarbaar en bijzondere spirituele ervaring. Ik zou anderen deze cursus zeker aanbevelen! De cursus was voor mij een tegengeluid in een wereld waar veel meer, sneller en beter moet.”
Ademhaling meditatie rust ontspanning
Miriam Waalewijn
Operationeel manager
Bewustwording en rust door ademen
"Ik worstel(de) met tot stilstand komen in mijn dagelijkse leven en door de burn-out in het verleden worstel ik zo nu en dan ook nog met mijn ademhaling. Ik was op zoek naar een plek en begeleiding om te leren tot rust en stilstand te komen in samenwerking met mijn ademhaling. Ik vond het wel spannend vanwege mijn verleden met ademhalingsissues. Dit is eigenlijk super goed gegaan. Ik heb geleerd mijn adem onder controle te brengen en in te zetten ten behoeve van mijn gemoedstoestand en spiritualiteit. De cursus heeft mij daarbij allereerst bewustwording gebracht. Ik ben mij bewust geworden van mijn ademhaling en de effecten ervan op mijn gemoedstoestand. Daarnaast heb ik geleerd om mijn adem te gebruiken om tot rust te komen en ik heb geleerd dat ik niet hoef te panieken als mijn adem op hol slaat. Jan is heel prettig, rustgevend, wijs en gastvrij. Ook in combinatie met jouw partner Inge een oase van rust en ontspanning. Met héérlijk eten! Het leren over de adem, het oefenen en het ontmoeten van reisgenoten vond ik het meest waardevol van de cursus. Als je op zoek bent naar een vorm van meditatie, connecten met jezelf en God dan is dit een prachtige plek. Jan neemt je op een wijze, liefdevolle en vredige manier mee in het effect van je adem op je hart, geest, ziel en lichaam. Jan & Inge zijn prachtige mensen met een puur hart die jou op een prachtige wijze begeleiden in en naar de Levensadem."
Ademhaling christelijke meditatie rust ontspanning
Robbie van Veen
Spreker, leraar & verbinder
Op reis in jezelf
"Ik mediteer al lange tijd en bij Op Adem merk ik dat ik echt goed tot rust kom. Met laagdrempelige oefeningen keer je naar binnen en ga je zonder al te veel moeite op een reis in jezelf. Soms via verbeelding, maar ook via bodyscans en ademmeditaties. Doordat er ruimte is om voor en na de meditatie met elkaar te praten, kom je veel beter aan op de mat en sta je ook even stil bij wat je daarna meeneemt. Jan heeft oog voor ieder mens en straalt veel rust uit. Ik raad Op Adem dan ook met veel liefde aan, juist ook voor mensen die nog nooit hebben gemediteerd maar wel nieuwsgierig zijn."
Ademhaling meditatie rust ontspanning
Anne Marie Brunen
Redacteur
Loskomen van drukte voor totale rust
“Ik was op zoek naar ontspanning van mijn geest en lichaam, want ik vind het lastig om uit de drukte van het dagelijks leven los te komen. Voordat ik de cursus deed had ik enige kleine angst, door eerdere ervaring met paniek aanvallen. Daardoor was ik bang om de controle over mijn adem kwijt te raken. Maar door een eerdere positieve kennismaking met Op Adem durfde ik het wel aan. Bij de cursus ontdekte ik verschillende manieren van ademhaling, waardoor ik geleerd heb om even stil te staan. Ook door middel van bewust eten kan ik nu dagelijks ontspanning creeren. Het veganistische eten door Inge gemaakt is fantastisch. Alleen door de stem van Jan kom ik al tot rust. De warme en diepe stem is op zichzelf al rustgevend. Jan weet een veilige en ontspannen sfeer te creeren. Je ligt niet op een hard Yoga matje maar op een mini-matras waardoor het gevaar constant loert om in slaap te vallen, zo ontspannen is het. Het ervaren van de Levensadem bracht mij totaal tot rust. Ik leerde hoe ik mijn adem kon vertragen om even los te komen van de drukte en snelheid van het dagelijks leven. De manieren van ontspannen die ik leerde pas ik dagelijks toe. De podcast oefeningen van Op Adem helpen mij daar enorm bij, deze heb ik al aan meerdere mensen aangeraden!”
Ademhaling meditatie rust ontspanning
Sander
Webdeveloper
Even helemaal op adem gekomen
"In een individuele wandeling liet Jan mij ervaren hoe ik dichter bij mezelf kan blijven in mijn dagelijkse ontmoetingen en bezigheden. In de wandeling kreeg ik tussendoor een koptelefoon op met ingesproken en gespeelde (mooie muziek) meditaties passend bij het gesprek dat we voerden. Ik ben echt even helemaal op adem gekomen, en ervaarde Jan als een prettig en geduldig mens, die goed luisterde, en me direct op m'n gemak stelde."
Ademhaling meditatie rust ontspanning
Babiche Israel
Foto & videograag, grafisch vormgever
Rust in je hoofd en lijf
Bij Jan kom je Op Adem. De rust die hij uitstraalt neem je mee in je meditatie en na een uur vol fijne oefeningen voel je die rust in je hoofd en in je lijf. De sfeer in de ruimte is heel prettig met gezellige kaarsen en lekkere kussens en dekentjes. Ook de afwisseling in het type meditaties is heel fijn. Na afloop denk ik steeds: waarom doe ik dit niet vaker 🙂
Ademhaling meditatie rust ontspanning
José
Urban planner
Invloed van de adem op mijn emotie
“Ik verlangde ernaar om meer rust te ervaren in mijn hoofd en lijf.Van tevoren was ik bang dat het te zweverig zou zijn haha! Maar dit is zeker niet het geval. De Levensadem cursus heeft mij geleerd hoe belangrijk ademhaling is en de invloed daarvan op mijn emotie. Jan is begripvol, aandachtig, kundig en fijn om mee te praten. De combinatie van een korte theoretische uitleg van ademoefeningen en het mediteren helpt je om het te begrijpen en legt een basis waar je mee aan de slag gaat. Door verschillende manieren van meditatie te ervaren ontdekte ik welke wel en niet bij mij passen. Het ontmoeten van anderen die vanuit hetzelfde verlangen de cursus gaan volgen ervaarde ik als zeer waardevol. Er was ruimte om persoonlijke verhalen te delen maar ook ruimte om te luisteren als je een avond niet wilde delen. Als je twijfelt of deze cursus iets voor jou is: gewoon doen! Al is het alleen al om het mega lekkere eten van Inge!”
Ademhaling meditatie rust ontspanning
Renée Carlier
Purchase manager

START DIRECT

Kom Op Adem

Op Adem meditatie ademhaling boek en audio oefeningen

Ontvang kalmerende ademoefeningen en meditatie voor innerlijke rust, gratis!  Schrijf je in en ontvang het boek en oefeningen direct in je mailbox.

Shopping Basket

Download gratis ons boek!

Ontdek de adem als makkelijkste manier om tot rust te komen en focus te hervinden.
+ Ademoefeningen om te kalmeren
+ Geleide meditaties voor innerlijke rust
+ Video en audio oefeningen
+ 4 spirituele talen

Schrijf je in en ontvang het boek en onze updates direct in je mailbox.