fbpx
Cart is empty
Ademhaling meditatie rust ontspanning

Welkom

Op Adem

Het aantal stress gerelateerde klachten onder jonge mensen was nog nooit zo hoog als vandaag de dag. Als jij hier ook last van hebt, weet dan dat je niet de enige bent.

Ik heb jaren geworsteld met drukte, spanning, onmacht, rouw, grenzen, angst, vermoeidheid en destructieve gedragspatronen. Tegelijkertijd zo verlangend naar een rustig, liefdevol leven vol van levensenergie en dankbaarheid.

Wat mij hierin heeft geholpen, was de rust en regelmaat van een liefdevolle community, meditatie, ademwerk, spiritualiteit, gebed en plantaardig leven. Hieruit is in 2018 Op Adem ontstaan, als een beweging van jonge mensen die elkaar helpt tot rust te komen.

Plantbased & spiritual

Community

Kom tot rust door ademhaling en meditatie in onze plantbased community in Utrecht.

Op Adem is een community voor jongvolwassenen en -werkenden (20ers en 30ers). Het aanbod richt zich op ademhaling, meditatie en spiritualiteit. Vanuit een holistische benadering bieden wij dit aan in cursussen, op events en retraites. Rust, ontspanning, spirituele geestelijke groei en persoonlijke ontwikkeling staan centraal.

We hechten veel waarde aan duurzaamheid, verbondenheid en vertrouwen. Daarom delen we regelmatig plantaardige maaltijden, waarbij we de tijd nemen om naar elkaar te luisteren. 

Stop met rennen

Het percentage jonge mensen dat kampt met stress gerelateerde klachten was nog nooit zo hoog. Cijfers van onderzoeken naar stress, psychische klachten en burn-out schommelen tussen de 43% tot 70% bij studenten en jong werkenden. Dit is niet normaal. Als we niet bewust tot rust komen of vertragen maakt de snelheid van de wereld ons ziek. Ren jij nog mee in die ratrace?

• Wil jij graag meer rust en diepgang in je leven, maar wil je ook alles perfect doen?

• Heb jij het gevoel tekort te schieten, maar wil je ook steeds maar meer-meer-meer?

• Voel je je regelmatig minder of beter dan een ander?

Dan draag je zelf ook bij aan die ongezonde prestatie-perfectie cultuur. Stop daarmee. Stop met het vergelijken van jezelf met anderen. Vroeg of laat brandt het je op, het maakt je doodongelukkig. En je zelfbeeld blijft afhankelijk van de mening van anderen. 

Als jij nog wacht op een teken, hier is het: Stop jezelf voorbij te rennen! Kom Op Adem.

Van stress en drukte naar rust door 4 gebieden

Bewust tijd nemen op elk van je gebieden van mens-zijn helpt om meer rust, vrede en liefde te ervaren in je leven. Elk gebied kent zijn eigen spirituele taal. De spiritualiteit van boven, beneden, binnen en buiten. Door deze talen leren wij onszelf, en God in ons, beter verstaan.

Ademhaling Meditatie rust

Lichaam Geest Hart Ziel

Innerlijke rust

Drukte, stress en onrust is ten diepste een probleem van spirituele aard.

Bij Op Adem begeleiden we je niet alleen bij de ontspanning van het lichaam en kalmte in de geest, maar ook bij groeien naar innerlijke rust voor het hart en vrede voor de ziel. 

Dit doen wij geïnspireerd door de kennis en ervaringen van monniken, woestijnvaders en -moeders uit de christelijke spiritualiteit. Elk gebied van menszijn kent zijn eigen spirituele taal. Lichaam, geest, hart en ziel.

Bewust tijd nemen op elk gebied – bijvoorbeeld door meditatie en gebed – helpt je om meer innerlijke rust en vrede te ervaren in je leven. Hoe dit precies werkt lees je in het ebook Kom Op Adem. 

ADEM MET ONS MEE

Wij zijn Op Adem

Jan Verduijn

Ondernemer, ademtrainer, meditatiebegeleider

Hi ik ben Jan, en bij Op Adem begeleid ik meditaties en ademhalingsoefeningen. Ik help jonge mensen (18-35j) ontdekken dat persoonlijk inzicht, rust en zelfkennis helpt in een krachtig en betekenisvol leven. Ik deel graag hoe de kleine dingen in je dagelijks leven, een grote impact hebben op gedrag en persoonlijk leiderschap. En help ik mensen groeien in vertrouwen, rust, zingeving en ontspanning.

Daarbij breng ik de behoefte aan rust en persoonlijk leiderschap samen met de eeuwenoude schatten van wijsheid van monniken uit de christelijke spiritualiteit. Ik doe dit vanuit een holistische visie op gezondheid, waarbij een gezond leven in balans is, veerkracht heeft en groeit in relatie met zichzelf en de omgeving.

Wil je meer weten over Op Adem, of lijkt het je leuk eens koffie te doen? App mij door op het whatsapp icoontje te klikken.

Inge van Heerde

Kunstenaar, docent, kok

Hoi! Ik ben Inge. Naast Op Adem is mijn atelier bij de @vlampijpateliers mijn favoriete plekje in Utrecht. Ik ben kunstenaar en daarnaast ook kunstdocent.

Bij Op Adem zorg ik voor de plantaardige maaltijden die voorafgaan aan de meditaties of ademsessies. Ik hou dan ook erg van koken. Vaak vinden mensen het lastig om plantaardig te koken maar eigenlijk valt dat reuze mee. Vooral curries met verse kruiden zijn ideaal en kun je in heel veel verschillende smaken en variaties maken.

Ben je nieuwsgierig naar mijn werk en wat ik maak? Bekijk mijn Instagram @ingevanheerde of neem een kijkje op mijn website: www.ingevanheerde.nl

Jorn den Hertog

Meditatiebegeleider, coach, studentenpastor

Hallo daar! Ik ben Jorn. In het dagelijks leven ben ik studentenpastor en creatief ondernemer/denker. Bij Op Adem denk ik mee over activiteiten, werk ik mee aan de cursus ‘het Levenspad’ als enneagram coach en geniet ik van gezamenlijke meditatieoefeningen.

Ik geniet ontzettend van lange wandelingen met onze hond, stilteretraites in het klooster, lezen over christelijke mystiek (zoals Thomas Merton), én ik hou van koffie met een goed gesprek.

Het is mijn droom om jonge mensen te inspireren met nieuwe woorden en vormen van geloven, waarin er ruimte is om verrast te worden. Juist in het onbekende, in het ongrijpbare van het leven en van God, is zoveel moois te vinden! Ik coach anderen op het avontuur naar zelfkennis en stilte. 

Hanneke Rozemuller

Kunstenaar, illustrator

Hoi! Ik ben Hanneke, en ik help regelmatig mee met de voorbereiding van Op Adem avonden.

Ik ben een student illustratie (hopelijk binnenkort afgestudeerd) en hou enorm van beeld en de kracht ervan. Ik zit dus geregeld in mijn kamertje of atelier in Utrecht te tekenen (@hannekerozemuller).

Meditatie is voor mij een reset, een middel om op een andere manier in de wereld te zijn. Het maakt me bewust van mijn omgeving en helpt me om niet teveel in het gevoel van het moment op te gaan. Daarom vind ik Op Adem een onwijs gaaf initiatief.

Visie op spiritualiteit ☧ 

Een holistische visie betekent met betrekking tot de spiritualiteit dat we streven naar een gedeeld, gemeenschappelijk besef van een goddelijke Aanwezigheid. Zowel in onszelf als in de omgeving en wereld waarin we leven.

Veel mensen gebruiken de spirituele stromingen van vandaag om zichzelf, de eigen ervaring of eigen emotie centraal te zetten. Een valkuil is dat je hierdoor teveel op jezelf gericht blijft, wat kan leiden tot zelfverheerlijking, egocentrisme of isolatie. 

Vanuit de christelijke spiritualiteit leren we dat mensen aan elkaar gegeven zijn, om voor elkaar te zorgen. Dat we levenskracht ontvangen om anderen te helpen leven. Zegen ontvangen om zegen uit te delen. De kracht van een God die zich in gemeenschappelijke spirituele ervaringen manifesteert, met als gevolg de verandering in menselijk gedrag: Het doorgeven van ontvangen liefde, compassie, vergeving en rechtvaardigheid.

Dit is geen hemelhoge spirituele staat van zijn. Het is een aardse, innerlijke verandering die zich uit in uiterlijke liefdevolle daden naar mens, dier en natuur. 

Kernwaarden

Op Adem

Vertrouwen, verbondenheid en veiligheid zijn drie kernwaarden waarmee we werken. Het lichaam ontspant, en de geest kalmeert, het hart komt tot rust en de ziel kent vrede, als er gezamelijk aan deze voorwaarden wordt voldaan.

Een van de grootste taken van de mens is om van God en elkaar te houden, en zorg te dragen voor de schepping. Liefde is een onmisbaar onderdeel van de Op Adem community. Daarbij leren wij van Jezus, en ontdekken in zijn spiritualiteit ‘het leven in al zijn volheid’. Dit goede leven geeft innerlijke rust en vrijheid die we mogen delen met anderen. En dan vooral degenen in nood, zij die vastzitten in ongezonde patronen of systemen.

START DIRECT

Kom Op Adem

Op Adem meditatie ademhaling boek en audio oefeningen

Ontvang kalmerende ademoefeningen en meditatie voor innerlijke rust, gratis!  Schrijf je in en ontvang het boek en oefeningen direct in je mailbox.

Shopping Basket

Download gratis ons boek!

Ontdek de adem als makkelijkste manier om tot rust te komen en focus te hervinden.
+ Ademoefeningen om te kalmeren
+ Geleide meditaties voor innerlijke rust
+ Video en audio oefeningen
+ 4 spirituele talen

Schrijf je in en ontvang het boek en onze updates direct in je mailbox.