fbpx
Cart is empty
retraite op adem meditatie ademhaling spiritualiteit
retraite op adem meditatie ademhaling spiritualiteit

Op Adem Retraite

Een Op Adem dagretraite is een unieke dag van diepe ervaringen en rust op een schitterende locatie. Eeuwenoude wijsheden en rituelen uit de christelijke spiritualiteit helpen jou in oefeningen met ademhaling, lichaamswerk, meditatie en gebed. 

 

Komende retraite is 13 mei in Odijk

Wat is een retraite?

Een retraite is van oorsprong een periode van afzondering, spiritueel zelfonderzoek en geestelijke oefening. Vanuit de wijsheid en ervaringen van monniken uit de christelijke traditie worden ons spirituele oefeningen aangereikt. Vertaald naar vandaag helpen die oefeningen ons met nieuwe ervaringen en persoonlijke inzichten. Inzichten van het hart en ervaringen die helend zijn voor je lichaam, geest en ziel. 

Retraite meditatie ademhaling

Is de Op Adem retraite iets voor mij?

Een retraite – en geestelijke en spirituele zelfzorg – is in principe goed voor iedereen. Deze retraite is een extra goede investering voor jou als je:

✦ Vaak onrustig bent, vermoeid of spanningen ervaart
✦ Een dag apart wil zetten om te investeren in jezelf en je relatie met God
✦ In een drukke omgeving werkt, of juist denkt: is dit het nu?
✦ Met negatieve gedachten of patronen worstelt
✦ Jezelf en God op een nieuwe, helende manier wilt ervaren
✦ Je soms geen raad weet met je lichaam, gedachten, gevoelens of ziel
✦ Met meer kalmte, kracht en vertrouwen in het leven wil staan

 

Waar is een retraite goed voor? 

Een dagretraite is jezelf uit de gehaaste, prestatiegerichte en drukke omgeving halen. Om in een kalme, stille omgeving tot jezelf te komen. Het aantal jonge mensen dat kampt met stress gerelateerde klachten en burn-out was nog nooit zo hoog. Daarom is geestelijke en spirituele zelfzorg zo ontzettend belangrijk. Deze dagretraite helpt je daarbij.

Wat kan ik verwachten bij een Op Adem  retraite?

De Op Adem retraite staat voor groeien in vertrouwen en liefde voor jezelf en God. In plaats van altijd naar buiten of anderen te luisteren, leer je naar binnen te keren en ook jezelf te verstaan. Leer de wijsheid kennen die in je leeft, die God in je heeft gelegd. Leer te luisteren naar de taal van je lichaam, geest, hart en ziel. Luister wat ze je vertelt en hoe God zich verweeft in jouw bestaan.

Wat kun je verwachten

✦ Rust ervaren in het lichaam door ademmeditaties
✦ Oefeningen in het omgaan met gedachten, gevoelens en emoties
✦ Meditatie oefeningen en gebeden voor de ziel
✦ Een dagprogramma dat – in alle rust – je dichter bij jezelf en bij God brengt
✦ Volledig verzorgd, heerlijke biologische, lokale lunch verzorgd door Wilde Wortels
✦ Ruimte voor persoonlijk proces en integratie, te wandelen op het landgoed van de buitenlocatie

Retraite ademhaling meditatie

Wat anderen zeggen

Ontspanning Ademhaling Meditatie

Voor wie is de retraite? 

Een retraite – en geestelijke en spirituele zelfzorg – is in principe goed voor iedereen. Je hoeft dus niet per se op een levensgebied vastgelopen te zijn.

De retraite kan wel specifiek helpen om te breken met bepaalde patronen, of bij levenssituaties de juiste keuzes te maken. Misschien herken je je in een van de volgende situaties:

  • ✦ Je houdt van een druk of sociaal leven maar hebt ook een gevoel overal tekort te schieten. Het gevolg is dat je vaak op te tenen loopt en veel meer energie geeft dan je ontvangt, waardoor je nog meer je best gaat doen en wat je uiteindelijk op zal branden.
  • ✦ Je ervaart drukte of werkstress, eenmaal thuis ben je moe, snel geïrriteerd of verdrietig, en met een vol hoofd plof je op de bank voor weer een avondje Netflixen.
  • ✦ Je kunt je gedachten niet loslaten en bedenkt allerlei negatieve toekomstige scenario’s. Dit zorgt ervoor dat je niet kalm in het hier en nu aanwezig kunt zijn; je bent er niet bij, je energie lekt weg en je wordt prikkelbaar terwijl er (nog) niks is gebeurd.
  • ✦ Je zit vast in patronen die je uitputten, angsten die je meedraagt. Hierdoor voel je je gevangen of opgesloten in je eigen leven, en je weet niet hoe je dit kunt veranderen.

Let op: Op Adem richt zich primair op twintigers en dertigers.  

De dagretraite gaat je helpen

Om dieper lichamelijk te ontspannen, gedachten tot rust te brengen, gevoelens te kalmeren en spiritueel in Gods aanwezigheid te zijn.

Een dag de tijd nemen om tot jezelf te komen, en jezelf op nieuwe manieren te ervaren.  Jezelf beter te leren kennen, en te voelen en luisteren wat er in je leeft, zodat je krachtiger in het leven staat.

De oefeningen en ervaring van rust en vertrouwen neem je mee en kun je dagelijks toepassen in je eigen leven. Het helpt om jouw plek in de wereld, jouw eigen ruimte in te nemen, en bewegingsvrijheid te creëren om fijn en gelukkig te leven.

Op Adem Dagretraite | Zaterdag 13 mei | 10.00u – 17.00u

Locatie: Kloosterhoeve De Beug, Werkhovenseweg 1 te Odijk

Retraite meditatie ontspanning

Het Retraite Team

Jorn den Hertog

Meditatiebegeleider, coach, studentenpastor

Hallo daar! Ik ben Jorn. In het dagelijks leven ben ik studentenpastor en creatief ondernemer/denker. Bij Op Adem denk ik mee over activiteiten, werk ik mee als enneagram coach en begeleid ik meditaties. Het is mijn droom om jonge mensen te inspireren met nieuwe woorden en vormen van geloven, waarin er ruimte is om verrast te worden. Juist in het onbekende, in het ongrijpbare van het leven en van God, is zoveel moois te vinden!

Inge van Heerde

Kunstenaar, docent, kok

Hoi! Ik ben Inge. Naast dat ik graag bij Op Adem ben, is mijn atelier op de Vlampijpstraat ook een favoriete plekje in Utrecht. Ik ben kunstenaar en daarnaast ook kunstdocent. Bij Op Adem doe ik soms ademsessies, maar meestal zorg ik voor de plantaardige maaltijden die voorafgaan aan de meditaties en ademsessies. 

Jan Verduijn

Pionier, ademtrainer, meditatiebegeleider

Hi ik ben Jan, initiatiefnemer van Op Adem. Ik ben ademtrainer, spiritueel counselor, en begeleid de meditaties, ademoefeningen en gebeden op retraite. Ik help je graag ontdekken dat persoonlijk inzicht, rust en zelfkennis je helpt in een krachtig en betekenisvol leven met God. En te groeien in vertrouwen, rust en ontspanning.

TESTIMONIALS

Ervaringen van deelnemers

De stilte heeft veel te vertellen
Ik was heel erg op zoek naar rust en ruimte in mijn hoofd en mijn lichaam. Tijdens de retraite ben ik erachter gekomen dat de stilte heel veel te vertellen heeft en dat het heel fijn is om naar jezelf te luisteren. In het begin was het vinden van rust - door mobiel en horloge weg te leggen - nog wel even een obstakel om overheen te komen. Maar ik ben heel blij dat dat gelukt is. Jan heeft een hele fijne stem en er was een goede samenhang tussen de meditaties. De sessies hadden wat mij betreft nog wel langer mogen duren, ze waren zo fijn. Verder was de lokatie top, de maaltijden, kamers en diensten in het klooster ook. Ik zou de retraite zeker aanraden als mensen op een punt zijn dat ze stil kunnen zijn. Uit ervaring weet ik dat ik dit een (half)jaar geleden niet had moeten doen. Verder vond ik het erg fijn dat er ruimte en mogelijkheid was voor individuele en persoonlijke counseling. Ik raad dit absoluut aan iedereen aan en kom zelf ook graag terug!
Review retraite Rebecca meditatie ademhaling
Rebecca Moorlag
Loskomen van drukte voor totale rust
“Ik was op zoek naar ontspanning van mijn geest en lichaam, want ik vind het lastig om uit de drukte van het dagelijks leven los te komen. Voordat ik de cursus deed had ik enige kleine angst, door eerdere ervaring met paniek aanvallen. Daardoor was ik bang om de controle over mijn adem kwijt te raken. Maar door een eerdere positieve kennismaking met Op Adem durfde ik het wel aan. Bij de cursus ontdekte ik verschillende manieren van ademhaling, waardoor ik geleerd heb om even stil te staan. Ook door middel van bewust eten kan ik nu dagelijks ontspanning creeren. Het veganistische eten door Inge gemaakt is fantastisch. Alleen door de stem van Jan kom ik al tot rust. De warme en diepe stem is op zichzelf al rustgevend. Jan weet een veilige en ontspannen sfeer te creeren. Je ligt niet op een hard Yoga matje maar op een mini-matras waardoor het gevaar constant loert om in slaap te vallen, zo ontspannen is het. Het ervaren van de Levensadem bracht mij totaal tot rust. Ik leerde hoe ik mijn adem kon vertragen om even los te komen van de drukte en snelheid van het dagelijks leven. De manieren van ontspannen die ik leerde pas ik dagelijks toe. De podcast oefeningen van Op Adem helpen mij daar enorm bij, deze heb ik al aan meerdere mensen aangeraden!”
Ademhaling meditatie rust ontspanning
Sander
Invloed van de adem op mijn emotie
“Ik verlangde ernaar om meer rust te ervaren in mijn hoofd en lijf. Van tevoren was ik bang dat het te zweverig zou zijn haha! Maar dit is zeker niet het geval. De Levensadem cursus heeft mij geleerd hoe belangrijk ademhaling is en de invloed daarvan op mijn emotie. Jan is begripvol, aandachtig, kundig en fijn om mee te praten. De combinatie van een korte theoretische uitleg van ademoefeningen en het mediteren helpt je om het te begrijpen en legt een basis waar je mee aan de slag gaat. Door verschillende manieren van meditatie te ervaren ontdekte ik welke wel en niet bij mij passen. Het ontmoeten van anderen die vanuit hetzelfde verlangen de cursus gaan volgen ervaarde ik als zeer waardevol. Er was ruimte om persoonlijke verhalen te delen maar ook ruimte om te luisteren als je een avond niet wilde delen. Als je twijfelt of deze cursus iets voor jou is: gewoon doen! Al is het alleen al om het mega lekkere eten van Inge!”
Ademhaling meditatie rust ontspanning
Renée Carlier
Veilige plek en spirituele ervaring
“Ik merkte dat ik graag meer rust en ademruimte wilde, maar dat ik het zo lastig vind om dat zelf vorm te geven en praktisch te maken. Graag word ik daarin op sleeptouw genomen dus ik besloot de Levensadem cursus te doen. De avonden startten met een verrukkelijke vegan maaltijd. Tijdens de cursus hoor je beknopt de achtergrond van verschillende facetten van meditatie. Bovenal is het een plek waar je kan oefenen en ontdekken wat jou helpt om verder te groeien. De cursus was voor mij een veilige plek om te oefenen, verschillende meditaties te ervaren en ook ruimte om mijn vragen te stellen. Jan is ontspannen, oprecht en geïnteresseerd in ieders eigen unieke zoektocht. Dit zorgt voor een relaxte en open sfeer, waar ik mezelf kon zijn. Het oefenen met verbonden ademhaling raakte me. Het voelde een beetje onverklaarbaar en bijzondere spirituele ervaring. Ik zou anderen deze cursus zeker aanbevelen! De cursus was voor mij een tegengeluid in een wereld waar veel meer, sneller en beter moet.”
Ademhaling meditatie rust ontspanning
Miriam Waalewijn
Bewustwording en rust door ademen
"Ik worstel(de) met tot stilstand komen in mijn dagelijkse leven en door de burn-out in het verleden worstel ik zo nu en dan ook nog met mijn ademhaling. Ik was op zoek naar een plek en begeleiding om te leren tot rust en stilstand te komen in samenwerking met mijn ademhaling. Ik vond het wel spannend vanwege mijn verleden met ademhalingsissues. Dit is eigenlijk super goed gegaan. Ik heb geleerd mijn adem onder controle te brengen en in te zetten ten behoeve van mijn gemoedstoestand en spiritualiteit. De cursus heeft mij daarbij allereerst bewustwording gebracht. Ik ben mij bewust geworden van mijn ademhaling en de effecten ervan op mijn gemoedstoestand. Daarnaast heb ik geleerd om mijn adem te gebruiken om tot rust te komen en ik heb geleerd dat ik niet hoef te panieken als mijn adem op hol slaat. Jan is heel prettig, rustgevend, wijs en gastvrij. Ook in combinatie met jouw partner Inge een oase van rust en ontspanning. Met héérlijk eten! Het leren over de adem, het oefenen en het ontmoeten van reisgenoten vond ik het meest waardevol van de cursus. Als je op zoek bent naar een vorm van meditatie, connecten met jezelf en God dan is dit een prachtige plek. Jan neemt je op een wijze, liefdevolle en vredige manier mee in het effect van je adem op je hart, geest, ziel en lichaam. Jan & Inge zijn prachtige mensen met een puur hart die jou op een prachtige wijze begeleiden in en naar de Levensadem."
Ademhaling christelijke meditatie rust ontspanning
Robbie van Veen
Op reis in jezelf
"Ik mediteer al lange tijd en bij Op Adem merk ik dat ik echt goed tot rust kom. Met laagdrempelige oefeningen keer je naar binnen en ga je zonder al te veel moeite op een reis in jezelf. Soms via verbeelding, maar ook via bodyscans en ademmeditaties. Doordat er ruimte is om voor en na de meditatie met elkaar te praten, kom je veel beter aan op de mat en sta je ook even stil bij wat je daarna meeneemt. Jan heeft oog voor ieder mens en straalt veel rust uit. Ik raad Op Adem dan ook met veel liefde aan, juist ook voor mensen die nog nooit hebben gemediteerd maar wel nieuwsgierig zijn."
Ademhaling meditatie rust ontspanning
Anne Marie Brunen
Shopping Basket

Download gratis ons boek!

Ontdek de adem als makkelijkste manier om tot rust te komen en focus te hervinden.
+ Ademoefeningen om te kalmeren
+ Geleide meditaties voor innerlijke rust
+ Video en audio oefeningen
+ 4 spirituele talen

Schrijf je in en ontvang het boek en onze updates direct in je mailbox.